Kandidatenverkenner van UWV werkt amper
Van het UWV werkt de kandidatenverkenner amper. De kandidatenverkenner van het UWV moest mensen met een arbeidsbeperking aan werk helpen. Op basis van een opgevraagd rapport en eigen onderzoek schreef “Trouw” dit afgelopen dinsdag 1 oktober in het jaar 2019. Van de ruim 150.000 mensen die in de databank staan is nog geen acht procent beschikbaar voor werk.
Dit meldde de website nu.nl op haar website. Dit om precies te zijn op dinsdag 1 oktober in het jaar 2019. Dit alles in de vorm van een online artikel.
De redenen van de “overige mensen” die in de databank staan verschillen. Deze “overige mensen” kunnen of willen niet werken. Ook komt het voor dat zij nog op school zitten of ze hebben al een baan.
Van veel mensen heeft het UWV die in de databank staan, volgens de krant “Trouw”, simpelweg geen informatie. Bij 42 procent van de mensen die in de databank staan bij het UWV is niet bekend wat het opleidingsniveau is. Ook is het zo dat van meer dan 60.000 mensen niet duidelijk is in welke sectoren ze aan de slag willen gaan. Tevens is het zo dat bij de overheidsinstelling UWV er zelfs zo weinig bekend is, dat veel mensen die ingeschreven staan niet gevonden kunnen worden.
Bovendien erkent overheidsinstelling UWV dat bij meer dan een kwart van de mensen niet bekend is op wat voor manier ze inzetbaar zijn. Via de verkenner komen nauwelijks mensen aan een baan. Dit door alle tekortkomingen. In het jaar 2017 en het jaar 2018 waren het rond de honderd mensen die een baan vonden met behulp van de kandidatenverkenner van het UWV.
De online personeelsbank werd in het jaar 2016 gelanceerd door overheidsinstelling UWV. Dit alles voor mensen met een arbeidsbeperking. Het idee was dat werkgevers via de online personeelsbank mensen zouden kunnen vinden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ook is het zo dat de online personeelsbank onderdeel van het plan was om 125.000 mensen aan werk te helpen. Dit alles nadat de sociale werkplaatsen sloten.
Onderzoeksbureau “Mediatest” publiceerde al in het jaar 2018 een onderzoek over de personeelsbank. Het onderzoeksbureau “Mediatest” concludeerde toen al dat de personeelsbank ernstig tekortschoot.
Al vroeg zouden de makers van het systeem hebben gemeld dat veel gegevens over kandidaten ontbraken. De IT-kosten zijn volgens de krant “Trouw” al opgelopen tot 1,3 miljoen euro. Dit alles voor de online databank.
(Bron: nu.nl)