In het jaar 2022 minder mensen met een beperking aan het werk bij de overheid
In het jaar 2022 waren er minder mensen met een beperking aan het werk bij de overheid. Dit alles staat haaks op de afspraak dat de overheid meer werkgelegenheid voor deze groep mensen moet creëren. Er kwamen onder de streep toch banen bij, dit alles dankzij andere werkgevers.
Dit meldde de website nu.nl op haar website. Dit om precies te zijn op vrijdag 7 juli in het jaar 2023. Dit alles in de vorm van een online artikel.
Werkgevers moeten zich inzetten om meer werkplekken te creëren voor mensen met een beperking. Dit alles volgens de “banenafspraak” uit het jaar 2013.
In het jaar 2026 moet de markt voor honderdduizend extra banen hebben gezorgd. De overheid moet dan voor 25.000 banen hebben gezorgd voor deze groep mensen.
Dat het aantal banen bij de overheid in het afgelopen jaar juist is afgenomen, blijkt nu.
Bij de overheid nam het aantal uitzendkrachten en payrollmedewerkers sterk af. Door dit alles werd de toename van 1.780 dienstverbanden teniet gedaan. Hierdoor waren er onder de streep 1.838 minder werkplekken voor mensen met een beperking.
Minister Carola Schouten van Armoedebeleid schrijft in een brief aan de Tweede Kamer het volgende: “Overheidswerkgevers hebben daarmee opnieuw de doelstelling niet gehaald”.
Voor het jaar 2022 was het doel dat er 22.500 extra banen zouden zijn. Dit alles ten opzichte van het jaar 2013. Echter waren dit er slechts 10.004 banen.
In het onderwijs blijven de resultaten ook achter. Minister Carola Schouten van Armoedebeleid laat weten de resultaten “opnieuw teleurstellend en zorgelijk” te vinden.
Minister Carola Schouten van Armoedebeleid ziet ook positieve ontwikkelingen. In een jaar tijd hebben “marktwerkgevers” voor 10.146 extra banen voor mensen met een beperking gezorgd.
Dat de groei op jaarbasis boven de 10.000 banen ligt, is voor het eerst sinds het jaar 2018.
Er zijn sinds het jaar 2013 in totaal 81.117 extra banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking.
Minder dan één op de vijf werkgevers hadden de afgelopen jaren mensen met een arbeidsbeperking in dienst. Dit alles blijkt uit onlangs verschenen onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
Dit percentage ligt onder werkgevers bij de overheid met een percentage van 58,8 procent beduidend hoger.
(Bron: nu.nl)