Veelbelovend geneesmiddel kan kwetsbare mensen beschermen tegen ernstige ziekte na coronabesmetting
Binnenkort kunnen kwetsbare mensen mogelijk beschermd worden tegen ernstige ziekte na een coronabesmetting. Dit alles door een veelbelovend geneesmiddel. Bij dit alles gaat het om het medicijn “bemnifosbuvir”. Het medicijn “bemnifosbuvir” moet nog goedgekeurd worden. Hoopvol gestemd zijn de onderzoekers, zo laat onderzoeksleider Marc Bonten weten tegenover nieuwssite NU.nl.
Dit meldde de website nu.nl op haar website. Dit om precies te zijn op vrijdag 15 december in het jaar 2023. Dit alles in de vorm van een online artikel. We haalden er een paar punten voor je uit.
Het artikel kwam met een samenvatting die gemaakt is met behulp van “AI“ (Artificiële Intelligentie/Kunstmatige Intelligentie). Hieronder volgt de samenvatting die met behulp van “AI” tot stand kwam:
-Tegen ernstige ziekte na een coronabesmetting kan het geneesmiddel “bemnifosbuvir” kwetsbare mensen beschermen. Het geneesmiddel “bemnifosbuvir” moet echter nog goedgekeurd worden.
-De eerste testfases van het medicijn “bemnifosbuvir” zijn goed doorstaan. Het medicijn “bemnifosbuvir” wordt nu getest op een groep van duizenden mensen.
-Het medicijn “bemnifosbuvir” is vooral bedoeld om kwetsbare groepen te beschermen, echter is het zo dat het mogelijk ook mensen zonder onderliggende aandoeningen kan helpen. (Einde samenvatting).
Bij mensen met een verzwakt immuunsysteem moeten de pillen voorkomen dat zij ernstig ziek worden door corona. Dit alles verkleint de kans dat deze mensen in het ziekenhuis belanden of zelfs overlijden na een besmetting.
Voor onder meer ouderen en mensen die net een orgaantransplantatie hebben geldt een verhoogd risico. Daarnaast is het ook zo dat patiënten met bijvoorbeeld de ziekte van
Parkinson, hiv, diabetes, kanker en het downsyndroom extra kwetsbaar zijn voor virussen.
Onderzoeksleider Marc Bonten laat tegenover nieuwssite NU.nl onder meer het volgende weten: “Dit kan een goed geneesmiddel opleveren, maar dan moet het goed onderzocht worden.”.
(Bron: nu.nl)