Meer dan dertig ouders met ernstig ziek kind gekort op hun persoonsgebonden budget (pgb)
Afgelopen week hebben meer dan dertig ouders, die hun ernstig ziek kind thuis verzorgen, zich gemeld bij de “Belangenvereniging Intensieve Kindzorg” (BVIKZ). Dit alles omdat zij worden gekort op hun persoonsgebonden budget (pgb). Dit meldde een woordvoerder van de “Belangenvereniging Intensieve Kindzorg” (BVIKZ).
Dit alles werd ook gemeld door de website nu.nl op haar website. Dit om precies te zijn op vrijdag 17 januari in het jaar 2020. Dit alles in de vorm van een online artikeltje.
De Zorgverzekeringswet (Zvw) wordt sinds afgelopen zomer strenger toegepast. De medische zorg die ouders thuis aan hun kind geven wordt als gevolg hiervan plotseling beschouwd als “gebruikelijke” ouderlijke zorg. Het is nu namelijk zo dat zij deze zorg nu gratis moeten gaan verlenen.
Door dit alles verliezen ouders in één klap hun rol als medische zorgverlener en een inkomen. Dit alles komt doordat het persoonsgebonden budget (pgb) in veel gevallen wordt stopgezet.
Om dit probleem bij de politiek aan te kaarten, onderneemt de “Belangenvereniging Intensieve Kindzorg” (BVIKZ) stappen om zo het persoonsgebonden budget (pgb) te behouden.
Het is zo dat bij de zorgverlener een persoonsgebonden budget (pgb) aangevraagd kan worden, dit wanneer iemand zorg nodig heeft door een ziekte of een handicap.
Ook is het zo dat er zo’n tienduizend ernstig zieke kinderen zijn, die thuis wonen. Een persoonsgebonden budget (pgb) ontvangen lang niet al deze gezinnen. De zorg van verpleegkundigen die dagelijks langs komen, volstaat soms.
In sommige gezinnen is het echter zo dat één van de ouders zijn of haar baan heeft opgezegd. Dit alles om thuis te blijven voor het kind
Maximaal veertig uur per week mag een ouder zich uitbetalen. Tot het jaar 2015 werd dit uitbetaald door de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Echter is het nu zo dat dit door de zorgverzekeraars wordt uitbetaald.
(Bron: nu.nl)